Over Sarai

Laten we samen wortels groeien,

het komt later wel dat er bloemen bloeien.

Ik laat jouw creatieve ideeën tot leven komen in mijn kunstwerken. Zoals bij het project ZuidZone, waar ik met mensen in Geleen-Zuid kunstwerken maak rondom het thema ’thuis in je hoofd’. Of door middel van mijn postkaarten, waarin ik iemands verhaal of boodschap vat in één illustratie.

Mijn naam is Sarai en ik ben werkzaam als theatermaker, beeldend kunstenaar en illustrator. Voor mij is het vinden van een sprekend thema belangrijker dan de kunstdiscipline waarin ik werk. Daarom richt ik me vaak eerst op het verhaal en de boodschap achter het kunstwerk en kies ik daarna pas via welk medium ik dat naar buiten wil brengen.

Ik hecht veel waarde aan rust en eenvoud in mijn leven. Ik streef er dan ook naar om deze dingen te creëren op de werkvloer en ze te kunnen bieden als collega. Ik hou ervan de tijd te kunnen nemen voor de diepgang en details van een kunstwerk of project, maar hou er tegelijkertijd van om lekker hard door te werken en gewoon taken af te kunnen strepen. Een citaat waar ik tijdens mijn werk vaak aan denk is: ”How do we know it’s finished? At one point, we stop.” Een stukje dialoog uit mijn lievelingsfilm ‘Portrait de la jeune fille en feu’. Twee vrouwen die samen een schilderij afmaken en die beslissen: Het moment dat we kiezen om te stoppen met schilderen, dát is het moment waarop het simpelweg af is. Zo wil ik me ook graag voelen over mijn werk.

How do we know it’s finished?
At one point, we stop.

Andere grote passies van mij zijn mijn relaties en postkaarten. Een van mijn andere ‘kindjes’ is dan ook het project De Middelste Lepel. Op de Instagram-pagina van @de.middelste.lepel post ik informatie, gedichtjes, interviews en grappige posts over polyamoreus zijn, een ander ontzettend belangrijk onderdeel van mijn leven. In het Etsy-winkeltje vind je ook postkaarten, stickers en buttons over polyamorie.

Ben jij op zoek naar een kunstenaar die samen jouw ideeën tot leven wil brengen? Stuur dan een mail naar: sarai.erkens@gmail.com.

Warme groetjes, Sarai

 

Back to top

© Sarai Erkens